Livebetting

Liveodds har blivit mer och mer populärt bland spelarna och det ökar spänningen för betting. Genom att se matchen och satsa när spelet är igång så kan man skaffa sig en fördel mot spelbolaget. Livespel har blivit populärt eftersom det kan vara svårt att bara ta beslut genom statistik från föregående matcher och studera start laget.

För spelare som lagt sina bet innan match så är liveodds ett bra sätt att täcka upp förluster om man ser att matchen inte blir som man trott. Det finns kanske då en möjlighet att minska förlusten genom att spela på det motsatta utfallet än det man gjorde innan matchen. Vanliga odds spelas innan matchens start och liveodds spelas under matchens gång. Spelbolagens spelutbud växer hela tiden och man kan i stort sett spela på alla sporter.

Hur fungerar oddsen i livebetting?
Under livebetting så ändras oddsen hela tiden i matchen. Ändringarna kan ha många orsaker så som mål, om det ena laget blir mer pressat, utvisning med mera. Hur oddsen sätts beror på spelbolaget. Vissa spelbolag har personer som arbetar med att sätta odds, vissa tar in externa partners för att göra det och sen finns det de spelbolag som använder automatiserade program som tar fram oddsen till dem.

Vad bör man tänka på när man spelar på livebetting?
Kvaliteten hos de olika spelbolagen är varierande och det är även spelutbudet. Det finns en del saker att titta på innan man satsar. Självklart varierar det från match till match men för att få bättre koll på det som man satsar på så är det bra att följa med i matchen. Ta reda på så mycket information som möjligt om lagen och vilken form de är i, vem som spelar på hemmaplan, om det är några skadade och så vidare. Ju mer kunskap man har desto större är chanserna för vinst. Leta efter de bästa oddsen under matchen. Då oddsen hela tiden går upp och ner i en match är det viktigt att försöka hitta oddsen som är högst. Undvik de låga oddsen då vinsterna är minimala.

Fördelar med livebetting
Livebettingen ger en ökad spänning för spelarna och gör att man är mer engagerad under matchen än om man kanske lägger sin satsning innan. Livebetting kryddar till det lite extra.

Genom livebettingen så får man möjligheten att utnyttja det som händer i matchen till sin fördel.

När man läser av matchen bra har man chansen att lägga bet till sin fördel.

Genom Pre game har man chanserna att vinna pengar snabbare än annars och det är en av de stora anledningarna till att livebetting har blivit så populärt.

Cash out
Med cash out kan man som spelare avsluta sitt livebet innan matchen är slut. Här varierar reglerna en del beroende på bolag. Det är inte heller alla bolag som erbjuder detta. Fördelarna med cash out är att man får större kontroll över sina livebet, man får chansen att stänga ner spel och behålla en del av vinsten samt att det bidrar till ytterligare spänning.

När man lägger sitt livebet så ser man oftast om det erbjuds cash out på den match som man lägger sin satsning på.